22. helmikuuta 2014

22. Kaksi sydvestiä

Tänään poisheittovuorossa on kaksi sydvestiä. Kai kaikki tietävät mistä on kyse?

Wikipedian mukaan "Sydvesti on erityisesti kalastajien ja muiden merenkulkijoiden käyttämä sadehattu. Hatussa on leveä lieri, joka jatkuu selkäpuolelle pidempänä kuin eteen ja sivuille.
Sydvesti on alun perin norjalainen keksintö. Se on saanut nimensä Skandinaavisten kielten lounasta tarkoittavasta sanasta. Pohjois-Atlantin rannikolla Norjassa puhaltava lounaistuuli on voimakkaampi ja vallitsevampi kuin muiden ilmansuuntien tuulet. Vanhat sydvestit valmistettiin rasvalla tai öljyllä vedenkestäväksi käsitellystä öljykankaasta. Nykyään sydvestien materiaalina on muiden sadevaatteiden tavoin PVC-muovi."

Meillä on kolme sydvestiä tuolla hattuhyllyllä. Tänään laitan niistä kaksi Kontti-pinoon. Varmaan pärjään jatkossa yhdellä. (En muista koska olen kyseistä päähinettä käyttänyt.)
Ja kuvaksi tällainen muodikas selfie (omis), olen ehdottomasti edukseni tässä kuvassa :)

Tilaa tulee hyvin 39x23x6

4 kommenttia:

  1. Kalorien poisheitto on ihan erinomaisen hyvä poisheitto, palatakseni eiliseen teemaan. Rullaluistelu siellä lämpimässä ilmastossa ja hiihtely Lapissa heittää pois paljon kaloreita, vaikkakin latukahviloissa on aivan erinomaisia munkkeja:-)
    Tänään heitin pois muutaman huonosti sopivan tai kovin kuluneen alusvaatteen pakatessani aamulla kotiinlähtöä varten. Samalla vähensin vähän likapyykin määrää;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asia siis OK. Kalori -poisheitto hyväksytty.

      Tuosta poisheitosta tuli taas tuplahyöty :)

      Turvallista kotimatkaa!

      Poista
  2. Niin ja tuo sydvesti on oikein hieno. Minulla ei ole tuollaista koskaan ollut. Suojaa varmaankin sateella mukavasti, jos vaan tulee käytettyä. Olen kyllä tiennyt tuon nimen, mutta en ole tiennyt miksi se on juuri lounas. Mutta sekin tuli nyt selville, kiitokset tiedosta :-)

    VastaaPoista
  3. Olen käyttänyt sydvestiä pyöräillessä, ennen autoaikaa (ja kypäräpakkoa) kun pyöräilin kaikissa keleissä :) ja se kyllä suojaa hyvin. Varmaan merenkävijöiden pitkän tuotekehityksen tulos.

    Piti kans googlata, kun rupesin epäilemään, sydvesti sanaa, aina oppii :)

    VastaaPoista