13. helmikuuta 2014

13. Sinuhe egyptiläinen

Kirjahyllylle taas, poisheitto: Sinuhe egyptiläinen. Tein viime keväänä (itselleni) kulttuuriteon, luin koko (786 sivua) kirjan. Täytyy kyllä myöntää, vaikka tätä klassikkona pidetään, ei ollut oikein minun makuun. Ehkä, jos kirjan asettaa ilmestymisvuoteensa 1945 - ymmärtää paremmin sen saavuttaman suosion.  Ostin kirjan divarista 20€, taidan viedä sinne takaisin. Hyvin tulee tilaa.23x16x5

4 kommenttia:

  1. No nyt löytyi yksi asia, josta olemme eri mieltä ;-)
    Olen lukenut Sinuhe egyptiläisen kolme kertaa ja se on yksi parhaista kirjoista joita olen ikinä lukenut. Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä, kuten yleisesti sanotaan;-). Joku toinen taas totesi, että juuri makuasioistahan voi kiistellä, ei tosiasioista.
    Hienoa, kun jaksoit kuitenkin lukea sen. Minä olen nykyisin helposti luovuttava kirjojen suhteen eli kirja saa mahdollisuutensa kiinnostaa noin 50 sivun ajan, muuten jätän sen kesken ja otan toisen.
    Uskon, että Sinuhesi löytää lukijan divarista.
    Minä heitin tänään pois joulutähden. Ei se oikein enää sovi tähän helmikuuhun, aikansa kutakin. Tänä vuonnahan on taas joulu;-)
    Ai niin, myös viimeinen joululta jäänyt taatelikakun pala tuli heitetyksi pois eli syödyksi ja hyvää oli:-)

    VastaaPoista
  2. Niinpä :), vähän emminkin kirjoittaa mielipudettäni, tiedän, että se on suosittu. Ehkä odotukset olivat liian suuret, alku oli hyvä, mutta jossain vaiheessa juoni alkoi minusta jotenkin raskassoutuisesti toistamaan itseään. Luin kuitenkin loppuun ja halusin antaa sille mahdollisuuden :)' Onneksi makuasioista voi olla erimieltä, enkä yhtään kiistä etteikö se omana aikanaan erityisesti ole ollut suurteos.

    Joulutähti on nyt auttamattomasti "out" . Minusta nyt tuntuu, että kaikki talvikoristeetkin saa laittaa piiloon, kun nurmikot vihertää.

    Kummallinen talvi.

    VastaaPoista
  3. Olipa vaikeaa tänään keksiä mitään poistettavaa - siispä leivoin sämpylöitä, koska jääkaapissa oli juustoraasteen ja soijamaidon jämät, jotka olisivat muutoin joutuneet roskiin! :)

    VastaaPoista
  4. Oikein hyvä poisheitto! Ainakin kolmella tavalla :)

    VastaaPoista