1. helmikuuta 2011

1. Jouluruokien loppuja

2011 poisheitot alkavat nolosti. Siivoan jääkaappia ja pistän pois jouluherkkujen loppuja. (Rakas puolisoni kyllä sanoi, että ei saa julkisesti tunnustaa, että heittää ruokaa pois.) Tässä se tunnustus nyt kuitenkin tulee:

Pieni nökäre homejuustoa, hyvin homehtunutta...
Pieni nökäre punajuuri- ja perunasaalaattia (ei nyt ihan jouluisia)
Kymmenkunta fetajuuston palaa - niistäkin on tullut homejuustoa...
Kuivunut sitruunan pala
Hiivapaketin puolikas, siitä on tullut todellista kuivahiivaa..
Homehtunut puolukkahillo :(

Nämä menevät roskiin, eikä edes bioroskiin vaan ihan sekajätteeksi, sen verran pilaantuneita ne on.

Näin se käynnistyy Vuoden 2011 Heitä Pois Helmikuu.
Tule mukaan siivoustalkoisiin, jos pidät omaa blogia, ilmoita osoite niin linkitän sen tänne tai jos vain haluat kertoa muille onnistuneista poisheitoista, kirjoita kommenttikentään.

Kokemuksesta tiedän, että siivoaminen on näin hauskempaa!

4 kommenttia:

  1. Äkkiä se on vuosi mennyt ja taas ollaan "poisheittohelmikuussa". Ihan jo odottelinkin tätä blogia :-)
    Lueskelin juuri viimevuotisia poisheittoja ja aika samanlaisia taitaa tänä vuonnakin tulla.
    Vaatehuoneesta aloittelen. Muutama huonokuntoinen vaate meni suoraan roskiin. Kirpputorikassiin laitoin neljä puseroa ja yhdet housut. Tuli taas ostettua muutama vaate tammikuun alennusmyynneistä, joten täytyy tehdä tilaa vaatehuoneeseen.
    Tuo ruoan poisheittäminen on minullekin aina arka paikka. Vaikka sitä yrittää kuinka välttää, niin joskus siihen väkisinkin joutuu. Siitä tulikin mieleeni jääkaappin viime viikolta unohtunut kiisselin loppu. Eipä taida enää olla syömäkelpoista. No, onneksi ei ollut paljon jäljellä....

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa linjoille, mukava tavata :) Samat fiilikset täällä, kävin jo viikonloppuna "siistimässä" pohjaa ja mietin mitä kaikkea turhaa on kertynyt nurkkiin.

    Ruuasta puhuen, kahden hengen taloudessa on tosi vaikeaa mitoittaa ruokatavarat niin, etteikö joskus joutuisi jotain laittamaan pois. Varsinkin kun vielä vaan sortuu, aina joskus, tekemään ruokaa samat määrät kuin silloin, kun muksut olivat kotona.

    VastaaPoista
  3. Voisin myös osallistua, ainakin aloittaa...

    Katselin eilen meidän viinipulloja. Joukossa oli yksi punaviiniglögipullo varmasti jo 3-vuotta vanha. Sitä ei tänäkään jouluna tullut juotua ja ajattelin ettei se ainakaan ensi jouluna enää ole hyvää joten kaadoin viinit viemäriin ja pullo lasinkeräykseen! :)

    VastaaPoista
  4. Hieno homma, punaviiniglögit eivät tosiaankaan ole vuosikertaviiniä. Se ei siis säilyttämisellä parane.

    Tervetuloa mukaan :)

    VastaaPoista