7. helmikuuta 2011

7. Tietokone

Vein tänään vanhan pöytäkoneen & läppärin Ulvilan ATK-pojille.

Vanhasta "pöntöstä" siirretään tiedostoja, ohjelmia yms. juttuja läppäriin, (joka siis palaa huomenna kotii:) Joka tapauksessa vanha pöytäkone häviää. Ihmettelen kyllä suuresti, miksi niitä sanotaan pöytäkoneiksi, meillä ainakin se kone oli pöydän alla. Ajatelkaa, mikä tilanpaljous tulee käyttöön ja miten koneen poistuminen helpottaa siivoamista. Yes!

2 kommenttia:

  1. Olipa hauska yhteensattuma, että minunkin tämän päivän poisheitettäväni liittyy tietokoneisiin:-) Heitin juuri jätepaperiin useita vanhoja manuaaleja, mm. Windows 95, parin näytöohjaimen ja jonkin pelin manuaali. Kaikki liittyivät johonkin sellaiseen, jota ei enää ole käytössä. Ne oli helppo heittää pois, kun olivat paperia.
    Noita vanhoja "pöytäkoneita" meillä on vielä useita varastossa. Olen joskus kysellyt, ollaanko meille perustamassa tietokonemuseota, mutta en ole siihen saanut selvää vastausta. Minusta tuntuu, että jonakin kauniina päivänä ne koneet vaan jotenkin häviävät (paitsi se ihan eka Macintosh...).

    VastaaPoista
  2. Niin ja eihän kukaan manuaaleja lue / tarvitse :) ... periaatteessa ne varmaan voisi heittää pois pakkauksen mukana....

    Museoasioista en nyt viitsi julkisesti kirjoittaa, ettei tule hankaluuksia :) Se ihan eka tietsikka meilläkin on säästössä IBM 286 - se ei edes tiedä, että nettikin on olemassa.

    VastaaPoista