12. helmikuuta 2012

12. Untuvatakki



Tätä olen harkinnut jo kaksi vuotta. Pistän pois vahan untuvatakin. Miksi se on niin vaikeaa, luulisi ettei ole. Takki on punainen, (en eritysesti pidä punaisista vaatteista), siinä ei ole huppua (minulla on kaikissa takeissa huppu.)

On se silti vaikeata. Takki täytti 27v. Ostin sen porilaisen takkien valmistajan loppualesta 70% alennuksella.
Se päällä on värjötelty hiekkalaatikon reunalla, se oli aina mukana asuntovaunussa, kätevä lisäpeitto, aamutakki, joka päällä käytiin vessareissut ( jälkikasvu & minä). Lennokkikisojen (jäällä, pakkasella) makkarakojussa tarpeellinen lämmike ja loppuaikoina se oli vielä hiitotakki ts. se on ollut hyvä laittaa päälle hiitämisen jälkeen kotimatkan ajaksi. (afterskii ;)

Nyt se on puhkikulunut ja paikattu. Sille on jo seuraajakin hankittuna, en ole vaan saanut laitettua tätä pois. Nyt, sekaroskiin,  nyyh. Anteeksi pitkä postaus, mutta takki on sen ansainnut.


2 kommenttia:

  1. Nyt minulta jäi sunnuntain poisheitto tekemättä, kun olimme koko päivän Helsingissä venemessuilla ja kyläilyreissulla. Messut eivät ole mikään "poisheittotapahtuma" vaan sieltä sitä yleensä kertyy kaikenlaista tavaraa mukaan. Ostin itselleni uuden ohuen kypärämyssyn, jonka voin laittaa hiihtopipon alle, jos on kylmää. Ja tietysti kaikenlaisia esitteitä tuli mukaan. Aika pienillä ostoksilla siis selvisin. Mutta lupaan heittää vähintään saman verran vanhaa tavaraa pois ;-)

    Tuo takkisi näyttää kovin kotoiselta, minulla on aika samantapainen, ainakin 15 vuotta vanha, musta, jota olen ollut poisheittämässä jo monta kertaa, mutta en vaan ole malttanut. Vuosiin en ole sitä kyllä enää pitänyt, joten olisikohan sen aika nyt tullut?
    Siispä peesaan, ja heitän sen pois. Kiitos rohkaisusta :-)
    Kelpaahan tämä vielä sunnuntaille ;-)

    VastaaPoista
  2. Kelpaa, kelpaa ;)

    Mekin puhuimme, etä voisi joskus mennä venemessuille, ilmeisteti siellä on muutakin kivaa kuin veneet :)

    Tulee muuten iso tila, kun tuollaisesta takista malttaa päästää irti.

    VastaaPoista