5. helmikuuta 2020

5. Runebergin tortut

Hyvää Runebergin päivää!
Maukas poislaitto Runebergin torttut . Olen tehnyt ne Frederika Runebergin tapaan ruokakomerosta löytyvistä lopuista. Tämä on tällainen ruokahävikinvähennyspoisheitto. Ajattele Frederikan aikana ei ollut ruokahävikkä, vaan päinvastainen tilanne!
Ohjeeni on aika kaukana Frederikan ohjeesta. Kuivat aineet: noin 1dl mantelirouhetta, noin 1dl joulupirarien muruja, noin 1 dl hapankorpunmuruja, noin 1dl korppujauhoja, näitä niin, että tulee 4dl täyteen. Sitten 1,5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja reilu 1,5tl jauhettua kaardemummaa. Nämä sekoitetaan.

Vatkataan kuohkeaksi 2 kananmunaa ja 1,5dl sokeria, lisää vuorotellen kuivat aineet ja neste 1dl vastapuristettua appelsiinimehua ja noin 1,5dl auringonkukkaöljyä.

Jaa taikina 12 muffinsivuokaan, laita nokare vadelmahilloa päälle ja sitten uuniin 200º noin 20 min. Kostuta jäähtyneet tortut ruokalusikallisella punssia, päälle vadelmahilloa ja sokerikuorruterengas. NAM.

Tilaa tulee noin 18cm x 24cm x 4cm (?)

PS. Tässä vaiheessa talvea olen yleensä sulateltu pakastinta, vähän jo pelkäsin miten käy. Onneksi tuli edes vähän pakkasta. Sulatusprojekti on vaiheessa, pian valmis. Puh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti